95 jaar ervaring in vervoersoplossingen
170 medewerkers veilig op weg
120 representatieve voertuigen
1 partner voor al uw mobiliteit
Uw partner in Taxi & Touringcar

Wat moet je regelen bij het CBR?

machtiging met Digid – Zelfreflectieformulier

Om een toets of praktijkexamen voor je aan te kunnen vragen bij het CBR, moet je ons eerst toestemming geven. Dit kan simpelweg door ons een Digid-machtiging te geven. Je krijgt dan direct bericht als we het examen voor je hebben gereserveerd. Met een Digid-machtiging krijgen we automatisch je adresgegevens. Dat is handig, want die moeten we melden in het reserveringssysteem van het CBR. Zo’n machtiging is een jaar geldig. Mocht je geslaagd zijn, dan kun je deze machtiging ook weer eenvoudig intrekken.

Hoe gaat het machtigen in zijn werk?

Machtigen gaat heel eenvoudig op mijn.cbr.nl met je eigen Digid-code. Een Digid is een tool waarmee de Nederlandse overheid op internet iemands identiteit kan bevestigen. Een soort digitaal paspoort. Bij het invullen van de machtiging heb je ons registratienummer nodig. VANDERWOU verkeersopleidingen heeft als registratienummer 4515W2.

Heb je nog geen Digid? Vraag m dan nu aan op www.digid.nl.

Denk ook aan je gezondheidsverklaring. Deze vraag je ook aan bij het CBR. Deze is nodig bij je aanvraag voor autorijbewijs en motorrijbewijs. Voor het brommerrijbewijs is dit niet nodig. Zonder gezondheidsverklaring kunnen we je examen niet aanvragen.

 

LET OP:

De gemiddelde wachttijden bij het CBR wisselen, maar zijn door de coronaperiode nog best hoog. Op de website zie je een indicatie van de gemiddelde wachttijden.

Wij merken zelf dat de wachttijden weer oplopen, op dit moment (september 2022) is de wachttijd voor het plannen van een examen 15 weken+. Daarom proberen we veelal je tussentijdse toets en examens vroegtijdig vast te leggen, zodat jij niet onnodig lang hoeft te wachten op je examen. Zorg daarom dat je op tijd je machtigingen afgeeft.

Zelfreflectieformulier.

Voorafgaand aan je tussentijdse toets en praktijkexamen moet je een zelfreflectieformulier inleveren bij de examinator.  Dit formulier is bedoeld om te kijken of je inzicht hebt in je eigen rijgedrag. Pas na de toets en het examen wordt deze samen met je doorgenomen, maar je moet deze dus wel vooraf ingevuld inleveren. Op de website van het CBR kun je deze downloaden. Ben je deze vergeten, geen paniek, onze rijinstructeur heeft altijd nog een reserve formulier in de auto.

 

Dan nog even dit: Het CBR heeft voor het afnemen de examens e.e.a. aangepast.

Vanaf 1 september 2022 geldt het volgende:
• Zakt de kandidaat voor het praktijkexamen bromfiets, brommobiel, of motor verkeersdeelneming ? Dan kan de kandidaat op zijn vroegst na 4 weken weer afrijden.

• Zakt de kandidaat de eerste keer voor het praktijkexamen auto? Dan kan de kandidaat op zijn vroegst na 4 weken weer afrijden.
• Zakt de kandidaat twee keer of vaker voor het praktijkexamen auto? Dan kan de kandidaat op zijn vroegst na 15 weken weer afrijden. Op dit moment ligt de gemiddelde wachttijd bij herexamens rond de 7 weken.   – Update 19-oktober 2022 – Het CBR versoepelt tijdelijk deze laatste maatregel naar 10 weken i.p.v. 15 weken.

× Hoe kunnen wij je helpen?