90 jaar ervaring in vervoersoplossingen
140 medewerkers veilig op weg
85 representatieve voertuigen
1 partner voor al uw mobiliteit
Uw partner in Taxi & Touringcar

Historie

Sinds decennia is ‘Van der Wou’ een bekende naam in de Dongense gemeenschap.
In de jaren ’30 als fietsenwerkplaats en garagebedrijf, waar respectievelijk Laurentius en zoon Janus van der Wou de scepter zwaaiden. In de jaren ’50 kwam daar het dealerschap van het gerenommeerde merk BMW bij. Ook het rouwvervoer hoorde in die tijd al bij de werkzaamheden van de firma.

Omstreeks 1980 is Martien van der Wou als hulpje begonnen zijn vader te ondersteunen met zijn werkzaamheden in de zaak. In die tijd kreeg het bedrijf het dealerschap voor Dongen en omstreken van het, toen opkomende merk LADA. Op 1 december 1989 heeft Martien het huidige taxibedrijf van zijn neef overgenomen wat toen gevestigd was op de Stoomberg. Het wagenpark van destijds, bestaande uit 8 voertuigen, werd verhuisd naar de Tramstraat, waar ook het garagebedrijf altijd gevestigd is geweest. Het taxibedrijf groeide echter snel en in november 1994 werd het kantoor, dat onderdeel was van het garagegebouw, te klein. Om die reden werd de toenmalige showroom voor auto’s omgebouwd tot een nieuw en vooral groter kantoor, waar ook de centrale gevestigd werd. Net na die tijd is ook de naam van het bedrijf ‘Taxi Centrale Dongen’ veranderd in ‘Taxicentrale van der Wou B.V.’.

Rouwvervoer is altijd onderdeel gebleven van Taxicentrale van der Wou, maar in oktober 2002 is Martien ook begonnen met Uitvaartverzorging van der Wou/van der Stappen. Hierdoor kon voortaan naast rouwvervoer ook de complete uitvaartverzorging aangeboden worden. Een logische gang van zaken als men de voorgeschiedenis leest.

In 2008 bestond het bedrijf 75 jaar en was het personeelsbestand gegroeid naar zo’n 50 medewerkers. Door grote toename van het vervoer werd besloten dat de Tramstraat geen mogelijkheden genoeg meer bood voor de toekomst en daarom is in dat jaar de bouw van een nieuw pand op Industrieterrein Tichelrijt gestart. In Juni 2009 kon het bedrijf verhuizen naar het gloednieuwe pand aan de Slof 33 in Dongen, van waaruit men toekomst in kan met alle benodigde moderne faciliteiten en vooral ruimte.

Eind 2013 is vervolgens, naast de taxi-activiteiten, een koeriersbedrijf uit de directe regio overgenomen, wat de start heeft ingeluid van VANDERWOU Logistiek. Deze tak werkt met ruim 12 mensen in 8 logistieke voertuigen en bedienen grote en kleine zakelijke klanten uit de directe regio. VANDERWOU Logistiek is eind 2018 verkocht.

In 2013 werd tevens VANDERWOU Autotechniek opgericht, waarmee invulling wordt gegeven aan werkzaamheden die gepaard gaan met de invoering van de Boardcomputer Taxi (BCT). De werkplaats is dan ook RDW-goedgekeurd om de BCT in te mogen bouwen, activeren en te keuren. Dit vindt niet alleen plaats voor het eigen wagenpark maar ook voor collega-taxiondernemers uit de regio. Met de oprichting van deze twee nieuwe takken is ook besloten om de naam Taxicentrale van der Wou aan te passen naar het meer uniforme VANDERWOU Taxi.

Alle activiteiten vallen dan ook inmiddels onder de VANDERWOU Groep.

In januari 2016 is VANDERWOU Tours, de afdeling voor het touringcarvervoer, uitgebreid door toedoen van de overname van het failliete Taxi- en touringcarbedrijf Diepstraten BV uit Gilze. Hierdoor groeide de afdeling naar 7 voertuigen, variërend van touringcars voor 20 tot en met 89 personen. De taxi-afdeling kreeg er door de overname ook 6 voertuigen bij. Zes maanden later, in juli 2016, werd het Dongense bedrijf Samenmetdebus.nl met 2 touringcars ook toegevoegd aan VANDERWOU Tours. Deze uitbreiding was ook aanleiding om aanvullende grond aan te schaffen van ruim 3300m2 waarop een stallingshal is gebouwd van 1000m2. Hierdoor staan ook de touringcars schoon en droog.

In juni 2020 is het Rijense Taxibedrijf Taxi-Events overgenomen door VANDERWOU Taxi. Door deze overname geeft VANDERWOU Taxi een extra impuls aan het zakelijke taxivervoer waarmee de Taxi markt op diverse fronten wordt bediend.

Anno 2020 beschikt het bedrijf over zo’n 85 voertuigen en 140 medewerkers.