95 jaar ervaring in vervoersoplossingen
170 medewerkers veilig op weg
120 representatieve voertuigen
1 partner voor al uw mobiliteit
Uw partner in Taxi & Touringcar

Historie

Sinds decennia is ‘Van der Wou’ een bekende naam in de Dongense gemeenschap.
In de jaren ’20 als fietsenwerkplaats en garagebedrijf, waar respectievelijk Laurentius en zoon Janus van der Wou de scepter zwaaiden. In 1927 werd de eerste auto aangekocht, waardoor ook vervoer voor derden mogelijk werd. In de jaren ’50 kwam daar het dealerschap van het gerenommeerde merk BMW bij. Ook het rouwvervoer hoorde in die tijd al bij de werkzaamheden van de firma.

Omstreeks 1980 is Martien van der Wou als hulpje begonnen zijn vader te ondersteunen met zijn werkzaamheden in de zaak. In die tijd kreeg het bedrijf het dealerschap voor Dongen en omstreken van het, toen opkomende merk LADA. Op 1 december 1989 heeft Martien het huidige taxibedrijf van zijn neef overgenomen wat toen gevestigd was op de Stoomberg. Het wagenpark van destijds, bestaande uit 8 voertuigen, werd verhuisd naar de Tramstraat, waar ook het garagebedrijf altijd gevestigd is geweest. Het taxibedrijf groeide echter snel en in november 1994 werd het kantoor, dat onderdeel was van het garagegebouw, te klein. Om die reden werd de toenmalige showroom voor auto’s omgebouwd tot een nieuw en vooral groter kantoor, waar ook de centrale gevestigd werd. Net na die tijd is ook de naam van het bedrijf ‘Taxi Centrale Dongen’ veranderd in ‘Taxicentrale van der Wou B.V.’.

Rouwvervoer is altijd onderdeel gebleven van Taxicentrale van der Wou, maar in oktober 2002 is Martien ook begonnen met Uitvaartverzorging van der Wou/van der Stappen. Hierdoor kon voortaan naast rouwvervoer ook de complete uitvaartverzorging aangeboden worden. Een logische gang van zaken als men de voorgeschiedenis leest.

Door grote toename van het vervoer werd besloten dat de Tramstraat geen mogelijkheden genoeg meer bood voor de toekomst en daarom is in dat jaar de bouw van een nieuw pand op Industrieterrein Tichelrijt gestart. In Juni 2009 kon het bedrijf verhuizen naar het gloednieuwe pand aan de Slof 33 in Dongen, van waaruit men toekomst in kan met alle benodigde moderne faciliteiten en vooral ruimte.

Eind 2013 is vervolgens, naast de taxi-activiteiten, een koeriersbedrijf uit de directe regio overgenomen, wat de start heeft ingeluid van VANDERWOU Logistiek. Deze tak, met ruim 12 mensen en 8 logistieke voertuigen bediende grote en kleine zakelijke klanten uit de directe regio.  In 2011 werd Quattrotax Tilburg opgericht, waarna snel de overname van Stationtaxi Tilburg volgt in 2012. Het jaar daarop volgt de overname van Koerier Rijen BV en in 2014 wordt een nieuwe bedrijfsstructuur uitgewerkt. Vanaf dat jaar valt alles samen onder de naam VANDERWOU groep.

Naast het daadwerkelijke taxi en personenvervoer, speelt het inbouwen van de Boardcomputer Taxi (BCT) een grote rol. De werkplaats is dan ook RDW-goedgekeurd om de BCT in te mogen bouwen, activeren en te keuren. Dit vindt niet alleen plaats voor het eigen wagenpark maar ook voor collega-taxiondernemers uit de regio.

In januari 2016 is VANDERWOU Tours, de afdeling voor het touringcarvervoer, uitgebreid met de overname van het failliete Taxi- en touringcarbedrijf Diepstraten BV uit Gilze. Hierdoor groeide de afdeling naar 7 voertuigen, variërend van touringcars voor 20 tot en met 89 personen. De taxi-afdeling kreeg er door de overname ook 6 voertuigen bij. Zes maanden later, in juli 2016, werd het Dongense bedrijf Samenmetdebus.nl met 2 touringcars ook toegevoegd aan VANDERWOU Tours. Deze uitbreiding was ook aanleiding om aanvullende grond aan te schaffen van ruim 3300m2 waarop een stallingshal is gebouwd van 1000m2. Hierdoor staan ook de touringcars schoon en droog. Later dat jaar volgt de verkoop van Quattrotax en Stationtaxi te Tilburg. VANDERWOU Logistiek werd vervolgens in 2019 verkocht.

In juni 2020 is het Rijense Taxibedrijf Taxi-Events overgenomen door VANDERWOU Taxi. Door deze overname geeft VANDERWOU Taxi een extra impuls aan het zakelijke taxivervoer waarmee de Taxi markt op diverse fronten wordt bediend. Anno 2020 beschikt het bedrijf over zo’n 85 voertuigen en 140 medewerkers. In 2020 wordt VANDERWOU schadeherstel toegevoegd aan de groep. Naast schadeherstel aan auto, vrachtwagen en touringcar is er door de eigen extra grote spuitcabine ook ruimte voor spuit- en herstelwerkzaamheden aan campers, boten, oldtimers en meubilair.  In 2021 volgt de overname van RDC Tours uit Tilburg. Met de overname van Bos Coach Travel later dat jaar heeft VANDERWOU een 2e vestiging in Schijndel.

   

Met de start van VANDERWOU Verkeersopleidingen in januari 2022 wordt het aanbod van de VANDERWOU groep nog verder uitgebreid. Naast rijbewijs B en Motor gaat de focus ook uit naar automaat rijbewijs B en autisme- en faalangstbegeleiding. Op 1 april 2022 is er weer een nieuwe tak aan ons bedrijf toegevoegd: The Party Express. Jordi Burgemeestre, de ‘geestelijk vader’ van ‘The Party Express’ uit Oosterhout, treedt in dienst van VANDERWOU Tours en blijft, als manager Evenementenvervoer, de drijvende kracht achter deze nieuwe tak. “The Party Express’ is gespecialiseerd in eventvervoer naar – met name – dance events” vertelt Jordi. “En onlangs is er nog een techno label toegevoegd onder de naam ‘Techno Transfer’. Bij ‘The Party Express’ kun je terecht voor losse stoelenverkoop en in sommige gevallen ook voor de combinatie tussen entreeticket én zitplaats. Eigenlijk eenzelfde concept als ‘Samenmetdebus’, waarmee VANDERWOU Tours al vele jaren veel succes heeft.”

× Hoe kunnen wij je helpen?