95 jaar ervaring in vervoersoplossingen
170 medewerkers veilig op weg
120 representatieve voertuigen
1 partner voor al uw mobiliteit
Uw partner in Taxi & Touringcar

VANDERWOU Tours neemt Brabant Expres over.

‘De ideale partner’

DONGEN – Bussen vol schoolkinderen, amateursportfanaten en festivalgangers vervoeren. Daar zullen veel mensen VANDERWOU Tours van kennen. Sinds 2016 rijden ze met veel plezier rond in Dongen en omstreken. Maar VANDERWOU Tours gaat verder!

Met de overname van Brabant Expres stap je namelijk vanaf nu óók in die bus voor een compleet verzorgde reis naar het binnen- en buitenland. ,,Brabant Expres rijdt net als wij voor leerlingen, verenigingen en bedrijven, maar dan in Zevenbergen en omgeving. Zij zijn wat dat betreft de ideale partner”, geeft directie Tours Rozanne Heijs-Beerens aan. ,,Met deze overname breiden we zowel letterlijk als figuurlijk ons werkgebied uit. Brabant Expres is met haar afdeling Reizen al jaren succesvol in het aanbieden van compleet verzorgde (dag)trips en reizen in binnen- en buitenland. We kunnen onze klanten, zowel in Dongen als in Zevenbergen, steeds meer mogelijkheden bieden. Dat geeft ons een uitdaging waar we ontzettend veel zin in hebben.”

Hoe is het zo ver gekomen? Daarvoor moeten we drie jaar terug. Toen corona nog een grote onbekende was. Hans Goverde (Brabant Expres) ontmoet Cees Beerens terwijl ze beiden rijden voor het eigen bedrijf. Ze raken in gesprek. Goverde heeft geen opvolging en zoekt een nieuwe weg. De overeenkomsten tussen beide tourbedrijven zijn meteen helder, het eerste zaadje is geplant.

Corona vertraagt maar Goverde weet het twee jaar later zeker. Bij VANDERWOU Tours is zijn Brabant Expres in goede handen. Het Dongense familiebedrijf geeft vertrouwen en het nieuwe, jonge team staat klaar om met een frisse wind door te starten. ,,We willen vernieuwen, onder andere in de voertuigen en de materialen waarmee we werken. Maar vooral ook digitaliseren zodat we tussen de vestiging in Dongen en Zevenbergen makkelijk kunnen schakelen”, aldus Arjen van der Wou, die samen met Rozanne Heijs-Beerens en Floris Beerens (voertuigdeskundige) staat voor een nieuwe bedrijfscultuur. ,,Met Cees Beerens als operationeel directeur en het dagelijkse gezicht voor iedereen die bij Brabant Expres werkt.”

Voor al die mensen verandert er, buiten de nieuwe gezichten, vrijwel niets. Het onroerend goed én de touringcars zijn namelijk ook overgenomen. De naam blijft, het werk blijft. VANDERWOU neemt over, maar blijft naast Brabant Expres staan. En samen sta je sterker; gezamenlijke inkoop levert nu al voordelen op.

Het familiebedrijf blijft dus doen waar ze goed in is: rijden en regelen. Én gaat die kennis doorgeven. Want in Zevenbergen wordt een eigen rijschool opgezet voor touringcarchauffeurs. ,,Waarmee we hopelijk heel veel geschikte kandidaten aan ons kunnen binden.”

Foto: Floris Beerens, Rozanne Heijs-Beerens, Cees Beerens, Arjen van der Wou

Contact opnemen
× Hoe kunnen wij je helpen?