95 jaar ervaring in vervoersoplossingen
170 medewerkers veilig op weg
120 representatieve voertuigen
1 partner voor al uw mobiliteit
Uw partner in Taxi & Touringcar

Onze pakketten

Op deze pagina vindt je een overzicht van onze pakketten. Of je nu je auto, automaat, scooter of motor rijbewijs wil halen. VANDERWOU verkeersopleidingen biedt het allemaal. Snelheid, kwaliteit en veiligheid. Dat is waar je bij ons voor kiest. Bij ons kun je altijd binnen 2 weken starten!

Proefles

Ook als je nog geen enkele rijervaring hebt, zit je bij ons goed. Niet iedereen heeft even veel aanleg of ervaring. Maar dat is ook niet nodig om ergens een succesvolle start mee te kunnen maken. Je kunt bij ons een proefles inplannen.  Je maakt dan, samen met een ervaren instructeur, kennis met het voertuig en de manier waarop we lesgeven. Zo kunnen we je het beste begeleiden naar een succesvol rijexamen.

Proefles Auto kosten
Kosten proefles motor
Kosten proefles Automaat

Praktijkles Auto(maat)

De praktijklessen krijg je steeds in dezelfde auto. Voor je autorijlessen wordt je thuis of op de met de instructeur afgesproken plek opgehaald. Hierdoor hoef je niet zelf eerst naar de verkeersschool toe te komen. Samen met je instructeur haal je aan het eind van je les de volgende cursist op. Deze zorgt op zijn of haar beurt dat jij weer veilig thuis of op je afgesproken adres wordt afgezet. De instructeur leert je de fijne kneepjes van veilig autorijden, zodat jij met een goed en vertrouwd gevoel de weg op kan. Naast de reguliere les, is er ook een mogelijkheid voor extra begeleiding. Deze extra begeleiding is speciaal gericht op faalangst en autisme. 1 praktijk lesuur duurt 60 minuten. Een reguliere rijles duurt 90 minuten, anderhalf lesuur.

Handgeschakeld of automaat.

Naast een handgeschakelde auto om in te lessen, hebben wij ook de mogelijkheid om in een automaat auto je rijbewijs te halen. De kosten blijven gelijk. Bij het inschrijven kun je de keuze hierin kenbaar maken. Voor meer informatie over een automaat rijbewijs, kijk dan hier.

Wanneer je rijles volgt en het rijexamen aflegt in een auto zonder koppelingspedaal krijg je een automaat rijbewijs, oftewel rijbewijs B met code 78. Deze code betekent dat je met dit rijbewijs enkel in een auto met automatische versnellingsbak kunt rijden. Wil je overstappen naar een auto met handgeschakelde versnellingsbak? Dan heb je een volwaardig rijbewijs b nodig. Hiervoor hoef je niet opnieuw een theorie-examen te doen, alleen een praktijkexamen.

Praktijkles motor

De praktijklessen zullen starten vanuit de VANDERWOU groep. Hiervoor moet je dus zelf eerst naar de verkeersschool toe komen. De instructeur leert je de fijne kneepjes van veilig motorrijden, zodat jij met een goed en vertrouwd gevoel de weg op kan. De rijles word gegeven door een gecertificeerde KGI instructeur; deze zijn hoger opgeleid en geven dus lessen van hogere kwaliteit.  1 praktijk lesuur duurt 60 minuten. Een reguliere rijles duurt 90 minuten, anderhalf lesuur.

Bromfiets

Als je op een bromfiets, snorfiets, of scooter wilt rijden, moet je eerst een brommerrijbewijs halen.  Ook voor een brommerrijbewijs ben je bij VANDERWOU aan het juiste adres. Je kunt starten met de praktijklessen voor je brommerrijbewijs vanaf 16 jaar.

Opfrispakket

Een tijdje geen auto of motor gereden, maar wil je wel met een vertrouwd gevoel de weg op? Schrijf je dan in voor een opfriscursus. Hierin zitten 6 lesuren van 60 minuten, (ingezet als 3 rijlessen van 1.5 uur) zodat je net even weer de puntjes op de i kunt zetten en met een goed gevoel weer achter het stuur gaat zitten.

Theoriepakket

Bij het theoriepakket bepaal jij zelf wanneer je wilt leren. Je volgt je theorielessen in de PlanGo app, in je eigen tempo. Per onderdeel worden duidelijke filmpjes en situatie schetsen uitgelegd, zodat jij je in alle rust kan voorbereiden op je theorie-examen. Ook voor het examen zit er oefensoftware in de app, je kunt dus ook vooraf een aantal proefexamens oefenen. Het examen regel je verder zelf bij het CBR, maar de voorbereiding kan via de PlanGo app.

Overzicht van Overige Kosten

Buiten de rijleskosten kunnen er enkele aanvullende kosten van toepassing zijn. Hierbij dien je rekening te houden met de uitgaven voor zowel het theoretische als praktische examen. Hoewel de tussentijdse toets optioneel is, wordt deze vaak aanbevolen.

 

× Hoe kunnen wij je helpen?