95 jaar ervaring in vervoersoplossingen
170 medewerkers veilig op weg
120 representatieve voertuigen
1 partner voor al uw mobiliteit
Uw partner in Taxi & Touringcar

Brommerrijbewijs (AM)

Brommerrijbewijs

Als je op een bromfiets, snorfiets, of scooter wilt rijden, moet je eerst een brommerrijbewijs halen.  Ook voor een brommerrijbewijs ben je bij VANDERWOU aan het juiste adres. Je kunt starten met de praktijklessen voor je brommerrijbewijs vanaf 16 jaar. Voor deelname aan het theorie-examen moet je 15,5 jaar of ouder zijn. Het theorie-examen is voor alle soorten bromfietsen hetzelfde (bromfiets, snorfiets, scooter en brommobiel). Er is wel een apart praktijkexamen voor de bromfiets en een apart examen voor de brommobiel.

Met het behalen van je brommerrijbewijs ligt de wereld aan je voeten.

Met een brommerrijbewijs en natuurlijk een brommer of scooter, heb je veel vrijheid. Je hoeft je ouders niet meer te vragen om je ergens naartoe te brengen, bent zo in de stad en voelt je een stuk veiliger in enge donkere straatjes dan wanneer je te voet of met de fiets bent. Of eindelijk kun je gaan bezorgen voor je favoriete take-out restaurant! Maar niet alleen in Nederland ben je een stuk vrijer met je brommer of scooter. Wat dacht je van een ritje op de scooter in het buitenland? Bijvoorbeeld tijdens een leuke stedentrip, een ritje langs gezellige strandjes of door authentieke dorpjes.

Maar naast vrijheid, wil je ook veiligheid. Uit onderzoek is gebleken dat in 70% van de gevallen, een ongeluk met een bromfiets te wijten is aan de bromfietsrijder zelf.

De belangrijkste reden voor een praktijkexamen brommerrijbewijs is dan ook het verhogen van de veiligheid van de bromfietsers en het terugdringen van het aantal verkeersongevallen met een brommer, scooter of snorfiets.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Om praktijkexamen af te mogen leggen, moet je 16 jaar zijn, je theorie-examen hebben behaald en praktijklessen gevolgd hebben. Hoeveel lessen je nodig hebt, is per persoon verschillend. Dit hangt af van onder andere je kennis van de bromfiets, je verkeersinzicht, je rijvaardigheid en je leersnelheid. Meestal zijn er vier lessen nodig. Bij je examen voor je brommerrijbewijs AM word je beoordeeld op gevaarherkenning, voertuigbeheersing en verkeersdeelneming. Het examen voor het brommerrijbewijs vindt plaats op de openbare weg.

Onze praktijklessen worden gegeven op 1 dag, met aansluitend het examen. Zorg dus dat je van tevoren je theorie hebt behaald. Om je op weg te helpen kunnen we je een theoriepakket aanbieden in de app, maar dat is zonder het theorie-examen, dat regel je zelf. Laat ons bij je aanmelding weten of je daar gebruik van wil maken.

De aanvraag voor je theorie-examen regel je zelf hier.

 

Heb je nog vragen?

Kijk dan even hier.

 

Ben je klaar voor je brommerrijlessen in de praktijk? Schrijf je dan vandaag nog in!

 

× Hoe kunnen wij je helpen?